Sunday, May 4, 2014

Jalan2 carik mkn di Penang & Kedah

Assalammualaikum;)

Minggu ni adela minggu jln2 crk mkn kami anak beranak hehe.da seminggu lebih ni cuti memasak,asek keluar pastu ade buat mkn2 kat umah(catering) pastu keluar lagi..ha mmg lamee dpur ku tak berasap.tp arini da start masak blk hehe.

Sy n husband skang ade hobi baru-----crk mkanan based on rating through google.nak tgk betol ke idok sedapnye haha.both of us kan org selatan,dah menetap kt utara ni mstila crk makanan marvellous org utara.


Kitorang da try 3 tempat makan yg mmg best n unik.yg unik tu sbrnye kami crk.kirenye tu mcm signature sesuatu kedai kan.ohh sebelum tu nk mintak ampun maaf tiade sekeping gmbr pun dpt amek.sejak2 dah ade anak ni.tak sempat da ha nk tngkap gmbr makanan.smpi2 je trus ngap haha.sbb nak cepat kan.kang nk bg makan anak lagi.kalu korang nak tgk bole trus google je tau;)

1.Kg Pelet,Kubang Semang,Penang

Aaa lupaa ape name restoran ni tp kalu search Kg Pelet mmg kuar nm n tmpat dia.yg ni pemandangan dia cantikk.restoran ala2 dalam farm.ade kolam ikan,kandang kambing,etc.mmg sentiase ramai org.ni signature dia adela mkanan2 ternakan n exotic..ade ayam kg,ikan2 kolam,kuda,kambing,lembu,arnab,rusa,haa sebut je binatang ape yg bole mkan,inshaaAllah ade laa hehe.dr segi rase mkanan pulak,ade yg mmg sedapppp ade yg bese je.try makanan yg recommeded tu mmg sedappp no doubt.yg plg sy suka air asam boi dia.mak oiiiiii..terase2 kt tekak ni ha.patut direpeat lagi ni hihi

2. De Pauh,Perda,Penang

Korang waze je de pauh confirm jumpe.iolls ni husband rajin da buat homework dulu,crk koordinat gps dia..zupp trus smpila hehe.yg ni korang jgn terkejut ramai org sgt2 terutama wktu mlm.tapiiii ramai2 pun service tip top.makanan cepat smpi.yg ni hidangan makanan dia ade waktu2 tertentu.cth ala thai start jam 7ptg -2pg.sume jnis makanan ade..ala thai,western,sebut je sume ade dlm menu.tp aritu husband try signature burger die..giant burger kot.tinggi giloss.husband pun tak abis mkn.tapi mmg sedapppppp ummphhh.hehe.iolls besela mkn nasi.pun sedapp jgk.nasi grg de pauh special.abc,satay,chicken chop pun kami try..mmg sedapppp.kesimpulan dia,makanan western dia plg win laa.sedappppp teramat sedap.ohh kalu nk try byk2..jgn risau kalu takut tak abis.msti abis punya sbb stiap makanan tu dia siap letak saiz.mcm saiz baju gitu haha.kami try yg sume saiz S kecuali burger n nasi tu tak.dan yg plg sy puji adelaaaaaa..toilet dia sgt sgt sgt sgt bersihhhhh.gooodddd.tak penah lagi pegi tndas awam yg bersih n wangi cmni haha.


3. De King,Sungai Petani,Kedah

Ha yg ni br g mlm td haha.signature dia kt cni adela mee udang.ade mcm2 jnis udang bole pilih.husband amek yg paling besaar..almaklumla peminat tegar udang hikhikhik.sedappppp mee udang.sy pulak mkn ikan jenahak bakar smbal,sup cendawan fuhhhhhh mantapppp kot.cendawan die pakai hak yg hitam nu,ha da keluaq loghat utara ceq daa.hahaha.jenahak bakar smbal dia mmg terangkat abis beb.sy siap cicah ikan tu dgn smbal smpi licin pinggan.sume sedapppp laaa cuma korang perlukan kesabaran ckit la.mkanan dia lmbt smpi.kitorang tgu hmpir sejam ye.aniq siap merengek2 nk tdo daaa.lepaihh ni kalu nk mkn cni,kene dtg awl2.org mmg ramaiiii laaa..tp bukan alasan kalu kedai tu cekap n efficient buat keje.sbb yg kitorang mkn kat De Pauh tu ramaiiiii jgk tp ttp cepat hehe.

Setakat ni tu jela dulu noo.nt ade lagi sy add on lagi.tak abis lagi mkn2 kat penang ni.nasi kandar beratur line clear tak pegi lagi haha.till then..tq for reading..Assalammualaikum;)

1 comment:

Lynn Hamzah said...

knp x der gmbr dik?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails